winterbanden aalsmeer actie

Winterbanden

Winterbanden zijn zoals de naam al doet vermoeden ontworpen voor in de winter. door het grove en diepe profiel voeren zij meer water/sneeuw af dit zorgt in combinatie met de zachte rubber samenstelling voor veel meer grip onder winterse omstandigheden voor optimale veiligheid!
Grip vertaalt zich in rij eigenschappen zoals het verkorten van de remweg en het vereenvoudigen van wegrijden met een gladde ondergrond

Wij zijn uw partner voor opslag, montage en aanschaf van de zomer en winterbanden in Aalsmeer en omstreken.

8 winterbanden tips

  1. Resultaten van een bepaalde band in de ene bandenmaat zijn niet één op één te vertalen naar een andere bandenmaat. De rubbersamenstelling kan anders zijn en soms werkt een bepaald loopvlak in de ene bandenmaat beter dan in een andere.
  2. Bij hogere snelheidscoderingen (zoals V – tot 240 km/h en W – tot 270 km/h) boet je duidelijk in aan prestaties in de sneeuw. Kies voor T (tot 190 km/h) of H (tot 210 km/h), dan kom je verder in de sneeuw.
  3. Veel van de eigenschappen van een auto (stuur- en remgedrag) hebben een oorsprong in de banden. Kijk voor de aanschaf van banden goed naar je eigen wensen, rijstijl en gebruik.
  4. All seasonbanden zijn gevoeliger voor hoge en lage temperaturen dan de echte zomer- en winterbanden.
  5. Wisselen van zomer- en winterbanden doe je bij voorkeur in april en oktober.
  6. In een vlak land als Nederland, met milde winters en weinig sneeuwdagen, zijn all seasonbanden een prima alternatief voor winter- en zomerbanden…
  7. …maar wie optimale prestaties in zomer én in winter wil is het beste af met een combinatie van goede zomer- en winterbanden.
  8. Veel all seasonbanden hebben forse tekortkomingen ten opzichte van zomerbanden bij droog en bij nat weer. Als je op voorhand al weet dat vaag sturen of weinig grip je irriteert, begin er dan maar niet aan.

Ben jij benieuwd wat de regels zijn in het buitenland wat betreft winterbanden? Bekijk deze dan hier.

winterbanden aalsmeer actie

Open chat
1
Hello!
Hoe kunnen wij u helpen?